اخبار یادداشت ها رویدادها پیشخوان بانک داده ها درباره ما English
مرکز حقوق کیفری بین المللی ایران
1394/06/16 -

پبشنهاد دادستان سابق دیوان برای فعال سازی حمایت دیوان از یزیدی ها

پبشنهاد دادستان سابق دیوان برای فعال سازی حمایت دیوان از یزیدی ها

دادستان سابق «دیوان کیفری بین المللی»، لوییس اوکامپو، اعلام نمود که علی رغم آنکه عراق دولت عضو دیوان نمی باشد یک راه حل حقوقی برای آنکه  جرایم گروهک داعش علیه «یزیدی ها» در دیوان تحت تحقیق و تعقیب قرار بگیرد وجود دارد.

دادستان آرژانتینی سابق دیوان که به دعوت از برخی از سازمان های مردم نهاد یزیدی، از یکی از مناطق متعلق به این گروه قومی بازدید می نمود به خبرنگاران اعلام داشت که تعقیب جرایم جنگی گروهک داعش و به عدالت سپردن جانیان تنها بخشی از نیاز قربانیان و بزه دیده گان یزیدی را جوابگو می باشد.

به غیر از پیوستن عراق به عضویت دیوان و یا تسلیم نمودن اعلامیه پذیرش موردی صلاحیت دیوان، شورای امنیت ملل متحد نیز می تواند وضعیت داعش در عراق را به دیوان ارجاع دهد. اما راه حل سومی که دادستان دیوان پیشنهاد داده است اعمال صلاحیت دیوان از طریق تابعیت یکی از سران خارجی داعش است که تابعیت یکی از دول عضو دیوان را نیز داشته باشد. 

به گفته اوکامپو برای هموار سازی این مسیر جهت اعمال صلاحیت دیوان، ایجاد یک رابطه میان سه موضوع ضروی است که عبارتند از رهبریت در داعش، تابعیت و کشتار سازماندهی شده یزیدی ها. به گفته دادستان سابق دیوان، تشکیل یک کمیسیون حقیقت یاب موثر ترین راه برای جمع آوری ادله و مدارک لازم برای احراز این خط ارتباطی است. 

یزیدی ها یک اقلیت مذهبی و قومی هستند که پس از ظهور بحران داعش در عراق مورد هدف و تهاجم این گروهک تروریستی بوده اند. لازم به ذکر است پیش از این کمیسیونر عالی حقوق بشر ملل متحد نیز پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که گروهک داعش در مظان اتههام ارتکاب نسل کشی نسبت به یزیدی ها می باشد.

Share
ارسال نظر (4)
نظرات بازدیدکنندگان
{بدون نام} - 1394/06/16
سلام یزیدی درست نیست ایزدی درست است!لطفا مراعات فرمایید، در ثانی ایزدی ها گروه دینی کرد زبان هستند پس کاربرد گروه قومی صحیح نیست.

مرکز حقوق کیفری بین المللی ایران - 1394/06/17
نام این گروه به هر دو صورت یزیدی و ایزدی ثبت شده است. در منابع غیر فارسی نام یزیدی رایج تر نیز می باشد.

موسی شمسائی - 1394/06/18
باسلام اگر اراده جهانی برای جلوگیری ازاین وضع اسفناک باشد پیدا کردن راه حل حقوقی مشکل نیست. روزی که سران نازی محاکمه شدند راه حلهای حقوقی بسیار کمتر وشاید هم اصلا نبود وتاحدودی بعد از محاکمه به توجیه آن پرداخته شد به نظر نمی رسد که مشکل درراه حل حقوقی باشد موفق باشید

بهزاد - 1394/06/20
دیوان فقط ابزاری در دستان آمریکا متحدانش جهت تحکیم پایه های قدرت و اعمال حاکمیت جهانی آمریکا بر کشورهاست همانطور که سایر سازمانهای بین المللی هم مهمترین وظیفه شان همین بوده و خواهد بود سازمان ملل به عنوان نماد و بزرگترین سازمان بین المللی که بیشترین اختیار و قدرت را جهت اعمال صلاحیت های بین المللی دارد عملا فقط نهادی جهت مشروعیت جهانی دادن به اهداف و سیاست های آمریکا هست تا زمانیکه آمریکا حتی از عضویت در دیوان سرباز بزند ولی خودش با توجه به حضور در شورای امنیت و رهبری متحدانش در آنجا از دیوان تنها به عنوان ابزاری جهت مجازات و سرکوب مخالفینش در کشورهای ضعیف جهان سومی یا انجام یک سری محاکمات نمایشی به عنوان برداشتن گام در مسیر عدالت استفاده کند، فایده و ثمری در وجود این نهادهای بین المللی نخواهد بود چون جنایتکاران و خاطیان واقعی هیچگاه حتی خطر اعمال عدالت درباره خودشان را هم حس نخواهند کرد
ارسال نظر
ایمیل:
حاصل جمع 0+3
آخرین مطالب
           
Copyright 2014 - www.icicl.org